Αυτοματισμός - Κίνηση  
  Έλεγχος - Ασφάλεια  
  Εγκατάσταση – Διασύνδεση  
  Φωτοβολταϊκά  
  Συστήματα Θέρμανσης  
  Ηλεκτρονικά τυπωμένου  
  Προϊόντα σε τιμή γνωριμίας  

 

 
 


 

  Επιλέξτε Υποκατηγορία:  
   
     
  Φωτοβολταϊκά


 

Αντικεραυνική Προστασία
Οι εγκαταστάσεις παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από Φ/Β συλλέκτες βρίσκονται συνήθως σε απομονωμένες περιοχές εκτεθειμένες άμεσα σε κεραυνικά πλήγματα, που μπορεί να προέλθουν τόσο από τους συλλέκτες που βρίσκονται στο ύπαιθρο, όσο και από το δίκτυο στο οποίο είναι συνδεμένη η εγκτάσταση.
Γι’ αυτό το λόγο η χρήση εξωτερικής αντικεραυνικής προστασίας και απαγωγών κεραυνικών ρευμάτων και κρουστικών υπερτάσεων, αποτελεί επιτακτική ανάγκη.
Οι απαγωγοί κρουστικών υπερτάσεων της Phoenix Contact διαθέτουν οπτική ένδειξη καλής λειτουργίας για την επιτήρηση του συστήματος στον χώρο της εγκατάστασης, καθώς και επαφή για την απομακρυσμένη επιτήρηση μέσω του κεντρικού συστήματος ελέγχου. Συμβάλουν στην εύκολη συντήρηση του συστήματος, χάρη στα βυσματούμενα φυσίγγια τα οποία μπορούν να αντικατασταθούν, άμεσα όποτε αυτό κριθεί αναγκαίο, χωρίς παρεμβάσεις στην καλωδίωση.


Έτοιμες λύσεις
Οι έτοιμες λύσεις αντικεραυνικής προστασίας της Phoenix Contact ειδικά σχεδιασμένες για φωτοβολταϊκά συστήματα αποτελούνται από απαγωγούς προεγκατεστημένους σε κιβώτιο με βαθμό προστασίας IP65, έτοιμους για εγκατάσταση σε εξωτερικό χώρο. Προσφέρουν πλήρη προστασία του μετατροπέα (DC/AC converter) από τις κρουστικές υπερτάσεις που μπορεί να προέλθουν τόσο από τα ηλιακά πάνελ, τα οποία βρίσκονται εκτεθιμένα σε εξωτερικό χώρο, όσο και από το δίκτυο στο οποίο είναι διασυνδεδεμένο το σύστημα.       

                   
     PV-SET 100DC     PV-SET 1000DC/AC     PV-SET 5ST/600DC

 
1) Προστασία του DC κυκλώματος του μετατροπέα
Η μονάδα PV-SET 1000DC προσφέρει στον μετατροπέα, προστασία από τις κρουστικές υπερτάσεις που μπορεί να προέλθουν από τους αγωγούς που τον συνδέουν με τα Φ/Β στοιχεία. Η μέγιστη τάση ανοιχτού κυκλώματος είναι Uoc max≤1000V DC και το μέγιστο ρεύμα βραχυκυκλώματος Isc max =80A. Η σύνδεση γίνεται με τη βοήθεια εύχρηστων βυσμάτων για DC αγωγούς 6mm2. Οι διαστάσεις του κιβωτίου είναι 125x122x200mm. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

2) Προστασία του DC και του AC κυκλώματος του μετατροπέα
Η μονάδα PV-SET 1000DC/AC προσφέρει στον μετατροπέα, πλήρη προστασία από τις κρουστικές υπερτάσεις που μπορεί να προέλθουν, τόσο από τους αγωγούς που τον συνδέουν με τα Φ/Β στοιχεία, όσο και από το δίκτυο στο οποίο είναι συνδεδεμένο το σύστημα. Η μέγιστη τάση ανοιχτού κυκλώματος είναι Uoc max≤1000V DC και το μέγιστο ρεύμα βραχυκυκλώματος Isc max=80A. Οι διαστάσεις του κιβωτίου είναι 200x122x200mm. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

3) Προστασία για εφαρμογές πολλαπλών συστοιχιών (multistring)
Η μονάδα PV-SET 5ST/600DC είναι κατάλληλη για εφαρμογές που αποτελούνται από πολλαπλές συστοιχίες (ομάδες συλλεκτών), συνδυάζοντας τη λειτουργία ενός junction box με την αντικεραυνική προστασία. Εκτός, λοιπόν, από την προστασία του DC κυκλώματος του μετατροπέα, προσφέρει και τη δυνατότητα παραλληλισμού μέχρι 5 συστοιχιών. Διαθέτει κλέμμες 6mm2 για τη σύνδεση των αγωγών που προέρχονται από τις συστοιχίες, καθώς και διακόπτη αποσύνδεσης για την ταυτόχρονη αποσύνδεση όλων των στοιχείων από τον μετατροπέα σε περίπτωση εργασιών συντήρησης. Η μέγιστη τάση ανοιχτού κυκλώματος είναι Uoc max≤600V DC και το μέγιστο ρεύμα βραχυκυκλώματος Isc max=30A. Οι διαστάσεις του κιβωτίου είναι 300x142x300mm. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

 

Ανεξάρτητες μονάδες
Λόγω του οτι οι εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών συστημάτων έχουν διαφορετικές απαιτήσεις ανάλογα με το μέγεθος τους, η Phoenix Contact διαθέτει εκτός από τις έτοιμες λύσεις και ανεξάρτητες μονάδες, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν ανεξάρτητα, χωρίς περιορισμούς ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες.

1) Προστασία του DC κυκλώματος του μετατροπέα
Ο απαγωγός για την προστασία του DC κυκλώματος του μετατροπέα από τις κρουστικές υπερτάσεις, αποτελείται από ενιαία βάση και 3 αποσπώμενα βύσματα (L+, L-, PE). Διαθέτει οπτική ένδειξη και επαφή για τηλεένδειξη. Η μέγιστη τάση ανοιχτού κυκλώματος είναι Uoc max≤1000V DC και το μέγιστο ρεύμα βραχυκυκλώματος Isc max=80A.


 

VAL-MS 1000DC/2+V-FM


2) Προστασία του AC κυκλώματος του μετατροπέα
Για την προστασία του AC κυκλώματος του μετατροπέα χρησιμοποιούνται οι γνωστοί απαγωγοί AC δικτύων της Phoenix Contact. Προστατεύουν τον μετατροπέα από τα κεραυνικά ρεύματα και τις κρουστικές υπερτάσεις που μπορεί να προέλθουν από το δίκτυο παροχής (ΔΕΗ) στο οποίο είναι συνδεδεμένο το σύστημα.

Απαγωγοί Τύπου ΙΙ:
Αποτελούνται από βαρίστορ και αμπούλες αερίου και το μέγιστο ρεύμα εκφόρτισης τους  Imax(8/20)μs είναι 40kA ανά κανάλι. Εγκαθίστανται συνήθως όσο το δυνατόν πιο κοντά στον μετατροπέα, ενώ διατίθενται σε μονοφασική και τριφασική έκδοση (ανάλογα με τον τύπο του μετατροπέα).


                                

                       VAL-CP-1S-350              VAL-MS-3S-350


Απαγωγοί Τύπου Ι:
Εγκαθίστανται στον κεντρικό πίνακα διανομής, εφόσον προηγουμένως έχουν εγκατασταθεί κοντά στους μετατροπείς απαγωγοί τύπου ΙΙ. Αποτελούνται από σπινθηριστές με ηλεκτρονική έναυση και το ονομαστικό ρεύμα εκφόρτισης τους  Inom(8/20)μs είναι 100kA (N-PE).

                              

               FLT-CP-PLUS-1S-350       FLT-CP-PLUS-3S-350


Απαγωγοί τύπου Ι+ΙΙ:
Εαν η απόσταση μεταξύ των μετατροπέων και του κεντρικού πίνακα διανομής είναι μικρότερη από 10 μέτρα, μπορούν εναλλακτικά να χρησιμοποιηθούν οι απαγωγοί τύπου Ι+ΙΙ που αποτελούνται από σπινθηριστές με ηλεκτρονική έναυση και από βαρίστορ, συνδυάζοντας σε μια μονάδα απαγωγούς τύπου Ι και ΙΙ. Συνήθως, εγκαθίστανται στον κεντρικό πίνακα διανομής.


                              

                   FLT-CP-1S-350                  FLT-CP-3S-350

 

 
13
Dec
17
ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Η εταιρεία μας θα παραμείνει κλειστή την Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018

 

 
08
Nov
17
Διαγωνισμός Infoliner

Αναδείχθηκαν οι τυχεροί νικητές